Go’ foten

21. mars 2012

phoca_thumb_l_Fannremsbilder-0127Skulpturen Go`foten ble avduket 4. september 2003. Fannrem Vel hadde i lengre tid gått med en tanke om en «synliggjøring» av Nils Arne Eggens godfotteori: «Samhandling – vegen til suksess»

Fannrem Vel gikk dermed i gang med prosjektet vinteren 2003. Jostein Høivik ble brukt som konsulent og hadde dessuten ansvaret for sokkelen og generell utforming av plassen. Kunstneren Tore-Bjørn Skjølsvik fikk oppdraget med selve skulpturen. Skulpturen er laget i bronse i naturlig størrelse. Sokkelen er av steintypen Barents red. Det ble lagt opp vanntilførsel i bassenget under sokkelen. Orkdal Sparebank tok ansvar og stilte som hovedsponsor av prosjektet.

Fredag 4. september 2003 ble en dag av de sjeldne i Stasjonsparken på Fannrem. Folksomt, ja kjøle foillt! Godvær! Underholdninga ble besørget av Forsvarets Musikkorps Trøndelag, Christin Hoff og Åsmund Flaten. Kunstnere og sponsor ble takket av. Go`fotens far, Nils Arne Eggen og leder i Fannrem Vel Kåre Ola Kurås sto for selve avdukinga. Og for å understreke viktigheten av begivenheten så vil vi til slutt sitere «Sjøla»: -Godhetens akse er herved skapt; Kjerka – mølna – Go`foten.