Vedtekter for Fannrem Vel

5. april 2012

 

 

 

§1   Organisasjon og formål

Fannrem Vel er en selvstendig organisasjon. Den har som formål å arbeide for forskjønning av Fannrem, og for øvrig støtte og stimulere til tiltak som bidrar til samhold og trivsel i nærområdet.

Foreninga

Gammel-Fannremmen

4. april 2012

Her er et knippe bilder av Fannremmen fra flere tidsepoker. De fleste av bildene er fra 1960-tallet. Klikk på et bilde og bildet blir større. God fornøyelse!

 

{phocagallery view=category|categoryid=22|displaydescription=1}

Steinar Fandremma

Steinar Fandremma

21. mars 2012

Fannremsbilder-0159Sagnet sier at jutulen oppå Rokollen ble så sint da han hørte klokkene på den gamle Grøttekirka ringe, at han kasta en stor stein mot kirka.  Men han kasta ikke helt fram…….    I gamle dager, da skyssbilen fra Trondheim gikk, kunne folk på Fannrem adressere varer av ymse slag til han Steinar.  Varene kunne da hentes der.  —   Dette er to av historiene som er blitt til rundt han «Steinar Fandremma».

Tusenårsstedet

Tusenårsstedet

21. mars 2012

20120507 192645

Tusenårsstedet omfatter Stasjonsparken med bl.a. musikkpaviljong, leikeapparater, bord, benker og flaggstang med kommuneflagget. Sentralt i parken er skulpturen «Go`foten» plassert. Området har egen parkeringsplass. Videre finner vi gamle Fannrem brannstasjon som bl.a. huser Orkdal Husflidslag i 2.etg. og Orkladal Veteranklubb i 1. etg. Kjellerlokalene, også kjent som Grøttetun, brukes som møte- og forsamlingsrom. Fannrem Stasjon er vel den arkitektonisk flotteste bygninga på Tusenårsstedet.

Fannrem Stasjon

Fannrem Stasjon

21. mars 2012

Fannremsbilder-0146Den gamle og fasjonable stasjonsbygninga som hadde vært treffsted for folk på Fannrem gjennom årtier, ble i 1986 flytta til Løkken Verk av Thamshavnbanens Venner. Ideen om tilbakeflytting av originalstasjonen hadde eksistert ei tid blant en del folk på Fannrem, men det var først da Kåre Ola Kurås tok initiativ og sendte direkte forespørsel til daværende Orklasjef, Jens P. Heyerdahl d.y., at det ble fart i saken.